Πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα μας

ηλεκτρικό όχιημα

Θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία

Αφού το anapiria.com έχει ξεκινήσει την σωστή λειτουργία του, μετά από σωστή επεξεργασία και αναδιάταξη στις σελίδες του, έχουμε λάβει ορισμένες πληροφορίες σε σχέση με τις θέσεις στάθμευσης.

Επειδή όμως το anapiria.com δεν είναι σύλλογος-σωματείο ή κάτι που να έχει την ‘δύναμη’ να αλλάξει κάτι, προσωπικά δεν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι παρά μόνο να δώσω συμβουλές για την παρακάτω πορεία μιας κατάστασης. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να μπορούσα να αλλάξω το μυαλό και την νοοτροπία ορισμένων ανθρώπων ώστε να μπορούν να καταλάβουν και να συμπεριφερθούν πιο ανθρώπινα σε όσους ζούμε με αναπηρία/ες, αλλά δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένας παρά μόνο οι ίδιοι.

Σαν άνθρωπος προσπαθώ να είμαι θετικός αν και μεγάλωσα με πολύ αρνητικότητα. Να βλέπω θετικά το πως συμπεριφέρεται ο άλλος απέναντι μου αν και αυτό που κάνει δεν μου αρέσει. Μα καλά, τρελός είσαι άνθρωπε μου; Αυτός σου συμπεριφέρεται άσχημα, σε κάνει να νιώθεις μειονεκτικά και εσύ προσπαθείς να δεις το θετικό ;

Δεν είναι καθόλου εύκολο, πιστέψτε με ακόμα και πηγαίνοντας σε ειδικό, να μάθεις να σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο.

ΟΜΩΣ (γιατί παντού υπάρχει ένας όμως ή ένα αλλά) το να αφήνουμε τους άλλους να μας κάνουν να νιώθουμε αυτό που θέλουν αυτοί είναι ακόμα πιο άσχημο. Δεν μας αξίζει να μας κακομεταχειρίζονται γιατί φυσικά θέλουμε να νιώθουμε ίσοι με τους άλλους ανθρώπους που δεν έχουν αναπηρίες, αλλά δεν πρέπει να αφήνουμε τους άλλους να μας κάνουν να πάρουμε το δικό τους συναίσθημα ‘μέσα μας’.

Μην προσπαθήσετε να αναλύσετε πολύ αυτό που διαβάζετε. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αυτόματα, θα χρειαστεί να το παλέψετε, θα χρειαστεί πολλές φορές να θυμώσετε, να νευριάσετε, να φωνάξετε ή να πάρετε και άλλα μέτρα εναντίον ανθρώπων που σας κάνουν να νιώσετε άσχημα.

Το σημαντικό είναι όμως να ΜΗΝ μείνετε σε αυτή την συμπεριφορά, να μην φοβηθείτε και να μην μείνετε “άπραγοι”.

Ότι πρόβλημα συμβαίνει έχει μια λύση, ότι δεν έχει λύση μάλλον θα “περάσει” και εμείς θα πρέπει να το έχουμε διαχειριστεί έτσι ώστε να μας αφήσει μια εμπειρία. Καλή ή κακή, θα πρέπει να αποκομίσουμε κάτι από αυτό.

Γιατί η ζωή συνεχίζεται, γιατί η αναπηρία δεν παύει να είναι μαζί μας κάθε μέρα.

Σας εύχομαι καλή δύναμη.

anapiria.com

 

Κοινοποίηση:

Περισσότερα άρθρα

Τα οφέλη της ψυχολογικής υποστήριξης στα άτομα με αναπηρία

Άτομα με αναπηρία και περπάτημα

  Μας κάνει καλό Όλοι γνωρίζουμε ότι το περπάτημα, κάνει καλό στην υγεία. Υπάρχουν αποδείξεις για το ότι όλα το σώμα μας χρειάζεται την άσκηση

συγχαρητήρια

Τηλεφώνημα για συγχαρητήρια

Σήμερα δεχτήκαμε ένα ακόμα τηλεφώνημα. Κάποιος κύριος που είδε την σελίδα θέλησε να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας δώσει συγχαρητήρια για την προσπάθεια και

ο χρόνος είναι πολύτιμος

Καθημερινός αγώνας

H καθημερινότητα ενός ανθρώπου με αναπηρία Έχει ξημερώσει όμως εσύ δεν θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι. Τι σου συμβαίνει ; Τίποτα, είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Viber community

Το anapiria.com και στο viber

Το anapiria.com τώρα και στο Viber Θέλετε να είστε πάντα ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα, εκδηλώσεις και σημαντικές ανακοινώσεις της ομάδας μας; Τότε σας προσκαλούμε

Γράψτε μας την άποψη σας

Μετάβαση στο περιεχόμενο