Τα οφέλη της ψυχολογικής υποστήριξης (3)

Πάμε για ψώνια; Μπααα...

Πόσες φορές μας έχουν πει να πάμε κάπου για ψώνια; Να δοκιμάσουμε κάποια ρούχα για το καλοκαίρι  Πολλές. Τις πιο πολλές όμως δεν υπάρχει διάθεση, δεν υπάρχει όρεξη να το κάνουμε.
Οι αρχαίοι έλεγαν νους υγιής εν σώματι υγιή. Αν είναι καλά το μυαλό μας, τότε είναι καλά και το σώμα μας. Αν το πάρουμε ανάποδα, αν είναι καλά το σώμα μας, τότε ίσως και το μυαλό μας να είναι καλά (ή να είναι καλύτερα).

Οπότε τι κάνουμε; Πολλές φορές η ψυχολογία μας είναι τέτοια που όχι μόνο δεν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι για τον εαυτό μας, αλλά ούτε να κάνουμε τα βασικά.
Πως καταφέρνουμε να αλλάξουμε διάθεση; Κάτι που έχει βοηθήσει εμένα, είναι να σκέφτομαι θετικά. Ώπα, ώπα θα πείτε.. αυτό δεν είναι εύκολο.
Το ξέρω ότι δεν είναι, ειδικά αν υπάρχει μια αναπηρία που θα την ‘κουβαλάμε’ για όλη μας την ζωή. Το ίδιο συμβαίνει και με εμένα. Όμως το να μην κάνουμε πράγματα για εμάς, για το σώμα μας, για την εμφάνιση μας δεν βοηθάει καθόλου στην βελτίωση της κατάστασης. Αντίθετα την χειροτερεύει.

ενδυμασία και ψυχολογία
ενδυμασία και ψυχολογία πάνε μαζί

Όταν λέμε ψώνια, μην φανταστείτε αυτό που βλέπετε στην τηλεόραση, να βγούμε στα μαγαζιά και να ψωνίσουμε 6-7 σακούλες ρούχα για όλη την σεζόν. Μια μπλούζα, ένα παντελόνι ίσως είναι αρκετό. Δεν χρειάζεται να πάτε και πολύ μακριά, σίγουρα υπάρχει κάποιο κατάστημα στην περιοχή σας όπου μπορείτε να πάτε και να δείτε κάποια ρούχα. Δεν σημαίνει ότι θα σας αρέσουν, δεν σημαίνει ότι θα τα αγοράσετε.

Απλά ΒΓΕΙΤΕ από το σπίτι !

Σε ένα κατάστημα θα συναντήσετε κόσμο, θα μιλήσετε, θα ακούσετε μια άποψη από κάποιον/α που σας βοηθάει ίσως να αποφασίσετε. Θα δείτε τον εαυτό σας σε καθρέπτη (βάσανο και αυτό ε; ) και θα αποφασίσετε αν σας αρέσει η όχι.
Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, αν δεν το νιώθουμε. Εντάξει, θα ξοδέψει λίγο χρόνο με εμάς ο πωλητής/πωλήτρια. Δεν έγινε και κάτι, για αυτό πληρώνεται.
Η αναπηρία δεν σημαίνει ότι παύουμε να ζούμε. Δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ανάγκες, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε δικαίωμα να θέλουμε.
Το αντίθετο, πρέπει να θέλουμε για να νιώσουμε πιο καλά…
Βγείτε από το σπίτι… κάνει καλό !

Επιστροφή στην αρχική σελίδα υποστήριξης

happy face
μια χαρούμενη κοπέλα με ένα ψεύτικο χέρι.

Συνδέσου ή κάνε εγγραφή

Μετάβαση στο περιεχόμενο