Μια από τις μορφές αναπηρίας είναι η κινητική (αναπηρία). Όταν δηλαδή ένα άτομο έχει κάποια μορφή κινητικής αναπηρίας στα χέρια ή πόδια του.Λίγα λόγια τις μορφές αναπηρίας που αφορούν την κίνηση (χεριών-ποδιών).

Σημαντικοί τομείς τις καθημερινότητας μας είναι συνήθως μέσα στα εμπόδια. 

Παραπληγια

προσβασιμοτητα

Σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά θέματα είναι η προσβασιμότητα στην ψυχαγωγία. Η παραλία ειδικά το καλοκαίρι είναι ένα από τα πιο κρίσιμα μέρη που χρειάζεται να πάμε όταν υπάρχει κάποιο είδους αναπηρία. Συναντάμε τις πιο πολλές φορές ένα τεράστιο εμπόδιο όταν όμως η παραλία δεν είναι οργανωμένη (ή και όταν είναι). Αυτό της πρόσβασης, είτε αυτό είναι με αναπηρικό καρότσι, είτε όχι.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες-δομές ποτέ δεν ήταν εύκολη. Η καθημερινότητα έχει δείξει ότι στην χώρα μας, οι υπηρεσίες τις πιο πολλές φορές δεν είναι προσπελάσιμες από άτομα με κινητική αναπηρία. Αυτό τα τελευταία χρόνια γίνεται λίγο (πολύ λίγο) καλύτερο, αλλά μόνο σε πιο νέες εγκαταστάσεις. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, όπως πάντα μια λέξη πρέπει να μας ακολουθεί: ΥΠΟΜΟΝΗ !

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Η εσωτερική διαχείριση μιας αναπηρίας όπως η παραπληγία μπορεί να είναι δύσκολη. Η καθημερινότητα μας υπενθυμίζεις πόσο πολύ υπάρχει έλλειψη σε πολλούς τομείς: Έλλειψη ανθρωπιάς, παιδείας, υποδομών. Πρέπει να καταφέρουμε καθημερινά να μείνουμε δυνατοί για να ΄παλέψουμε' για τα αυτονόητα. Να παλέψουμε για την ζωή!

Συνδέσου ή κάνε εγγραφή

Μετάβαση στο περιεχόμενο