Λίγα λόγια για τις επιτροπές που χρειάζεται να περάσει ένα άτομο με αναπηρία.
επιτροπή

Στα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας, μια ομάδα γιατρών πιστοποιεί ότι ένα άτομο έχει αναπηρία ή αναπηρίες. Συνήθως , αφού πρώτα ανοίξουμε τον ηλεκτρονικό εισηγητικό φάκελο από τον θεράποντα γιατρό μας (έχουμε πάει πρώτα στον δήμο μας για να υποβάλουμε αίτημα) τότε εκείνος μας εξετάζει και γράφει το αποτέλεσμα της εξέτασης (ηλεκτρονικά πλέον μόνο) ώστε να πιστοποιηθεί και από τους γιατρούς των Κ.Ε.Π.Α η συγκεκριμένη πάθηση. Στην συνέχεια, αν έχουμε και άλλους γιατρούς να επισκεφτούμε. αφήνουμε ανοιχτό τον εισηγητικό φάκελο. Πηγαίνουμε σε ΟΣΟΥΣ γιατρούς μπορούν να πιστοποιήσουν πάθηση όπου πιθανόν είναι να μας δώσει κάποιο ποσοστό αναπηρίας και μετά επιστρέφουμε στον γιατρό της κύριας πάθησης μας για να κλείσει τον εισηγητικό φάκελο και να πάρουμε στην συνέχεια ειδοποίηση από τα ΚΕΠΑ ότι θα περάσουμε επιτροπή. 

Την ημερομηνία της εξέτασης, φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΤΟΠΥΠΑ έγγραφα (ή σε επικυρωμένες φωτοτυπίες, μην ξεχνάτε το gov.gr) και πηγαίνουμε στο ΚΕΠΑ της περιοχής μας.

Αφού δηλώσουμε παρουσία και περιμένουμε, οι γιατροί θα μας καλέσουν, θα μας κάνουν τις ανάλογες ερωτήσεις (αν μπορεί να απαντήσει το άτομο που εξετάζεται φυσικά) και στην συνέχεια, αφού καταγραφεί η απόφαση και το ποσοστό αναπηρίας, παραλαμβάνουμε την απόφαση μετά από μερικές μέρες ή ηλεκτρονικά αν μας έχουν δώσει τις σχετικές πληροφορίες ή κωδικούς.

ΤΩΡΑ, αν δεν συμφωνούμε με το αποτέλεσμα και πιστεύουμε ότι έχουμε αδικηθεί, υπάρχει περιθώριο μερικών ημερών για να κάνουμε ένσταση στην απόφαση που βγήκε. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι μικρό, μερικές ημέρες, οπότε ενεργήστε σύντομα αν πιστεύετε ότι έχετε αδικηθεί. 

Η επόμενη επιτροπή που θα σας εξετάσει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να σας μειώσει το ποσοστό, αλλά στην χειρότερη να το αφήσει όπως ήταν, στο αρχικό ποσοστό του δηλαδή.

TIP: Καλό είναι να είστε με κάποιον συγγενή ή φίλο γιατί λόγο άγχους μπορεί να μην μπορέσετε να απαντήσετε σε κάτι που θα σας ρωτήσουν, οπότε έχοντας μαζί κάποιον θα είναι καλύτερα. 

Σύντομα θα προστεθούν και άλλες πληροφορίες που αφορούν τις επιτροπές αξιολόγησης αναπηρίας.

cropped-favicon.png

Γίνε κι εσύ μέλος του anapiria.com

Συνδέσου ή κάνε εγγραφή

Μετάβαση στο περιεχόμενο