ξεκινούν οι εγγραφές στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία “Ιωάννης Βαρδακαστάνης

kdap
κδαπ αμέα

Τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Σκοπός των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είναι η βιωματική μάθηση μέσω ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, η κοινωνικοποίηση και η γενικότερη υποστήριξη των οικογενειών, μέσω της δομημένης απασχόλησης των ωφελουμένων.
Το Κ.Δ.Α.Π –ΜΕ.Α. «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ» για την εκπλήρωση των σκοπών του, όπως αυτοί περιγράφονται ανωτέρω, θα παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:
• Ασφαλή απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών/ εφήβων/ ατόμων με αναπηρίες, με την ανάπτυξη προσωπικής ή ομαδικής δραστηριότητας.
• Ατομική και ομαδική εκπαίδευση των παιδιών/εφήβων/ατόμων με αναπηρίες πάνω σε θέματα αυτοεξυπηρέτησης (διατροφής, καθαριότητα, υγιεινή κλπ).
• Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.
• Υλοποίηση προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, άθλησης και σωματικής αγωγής.
• Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων.
• Υποστήριξη της οικογένειας που φροντίζει το παιδί/ έφηβο/ άτομο με

Δείτε περισσότερα εδώ

Κοινοποίηση:

Περισσότερα άρθρα

Τα οφέλη της ψυχολογικής υποστήριξης στα άτομα με αναπηρία

Άτομα με αναπηρία και περπάτημα

  Μας κάνει καλό Όλοι γνωρίζουμε ότι το περπάτημα, κάνει καλό στην υγεία. Υπάρχουν αποδείξεις για το ότι όλα το σώμα μας χρειάζεται την άσκηση

συγχαρητήρια

Τηλεφώνημα για συγχαρητήρια

Σήμερα δεχτήκαμε ένα ακόμα τηλεφώνημα. Κάποιος κύριος που είδε την σελίδα θέλησε να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας δώσει συγχαρητήρια για την προσπάθεια και

ο χρόνος είναι πολύτιμος

Καθημερινός αγώνας

H καθημερινότητα ενός ανθρώπου με αναπηρία Έχει ξημερώσει όμως εσύ δεν θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι. Τι σου συμβαίνει ; Τίποτα, είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Γράψτε μας την άποψη σας

Μετάβαση στο περιεχόμενο