Δισχιδής Ράχη

Η δισχιδής ράχη είναι μια σπάνια, αλλά σοβαρή συγγενής ανωμαλία που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, ιδίως τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Η λέξη “σπίνα μπίφιντα” προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει “διαιρεμένη σπονδυλική στήλη”. Αυτή η κατάσταση προκαλείται κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης, όταν οι σπόνδυλοι δεν κλείνουν πλήρως γύρω από τον νωτιαίο μυελό και τους νευρικούς ιστούς.

child with spina bifida
Child with spina bifida

Οι ακριβείς αίτιες της δισχιδής ράχης δεν είναι πλήρως γνωστές, αλλά οι γονείς με παιδιά που έχουν ήδη πληγεί από αυτήν την κατάσταση έχουν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο να το έχουν και σε μελλοντικές εγκυμοσύνες τους. Η έκθεση σε ορισμένα φάρμακα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επίσης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης της δισχιδής ράχης.

Τα παιδιά που γεννιούνται με δισχιδής ράχη μπορεί να αντιμετωπίσουν ποικίλα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων κινητικότητας, προβλημάτων με τον έλεγχο της ούρησης και των εντερικών λειτουργιών, καθώς και προβλημάτων σχετικά με τη συναίσθηση και την αίσθηση. Η πρόωρη διάγνωση και η άμεση ιατρική παρέμβαση μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που ζουν με δισχιδής ράχη.

Η αντιμετώπιση της δισχιδής ράχης απαιτεί πολυδιάστατη προσέγγιση, περιλαμβανομένης της χειρουργικής επέμβασης, της φυσικοθεραπείας, της ουρολογικής φροντίδας και άλλων ιατρικών παρεμβάσεων. Η υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας και η συμμετοχή σε θεραπευτικά προγράμματα μπορούν επίσης να συμβάλουν στην ενίσχυση των ικανοτήτων και της ανεξαρτησίας των ατόμων που ζουν με δισχιδής ράχη.

Κοινοποίηση:

Περισσότερα άρθρα

Τα οφέλη της ψυχολογικής υποστήριξης στα άτομα με αναπηρία

Άτομα με αναπηρία και περπάτημα

  Μας κάνει καλό Όλοι γνωρίζουμε ότι το περπάτημα, κάνει καλό στην υγεία. Υπάρχουν αποδείξεις για το ότι όλα το σώμα μας χρειάζεται την άσκηση

συγχαρητήρια

Τηλεφώνημα για συγχαρητήρια

Σήμερα δεχτήκαμε ένα ακόμα τηλεφώνημα. Κάποιος κύριος που είδε την σελίδα θέλησε να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας δώσει συγχαρητήρια για την προσπάθεια και

ο χρόνος είναι πολύτιμος

Καθημερινός αγώνας

H καθημερινότητα ενός ανθρώπου με αναπηρία Έχει ξημερώσει όμως εσύ δεν θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι. Τι σου συμβαίνει ; Τίποτα, είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Γράψτε μας την άποψη σας

Μετάβαση στο περιεχόμενο