ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΑμΕΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΑμΕΑ

Μία μεγάλη προκήρυξη έχει έτοιμη το ΑΣΕΠ, που αφορά 1.600 μόνιμες προσλήψεις για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) σε φορείς του Δημόσιου.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, η προκήρυξη αναμένεται να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο μέχρι τα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. Η προκήρυξη αφορά κατηγορίες υποψηφίων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ). Οι προσλήψεις θα γίνουν βάσει των κλασσικών προκηρύξεων «Κ», δηλαδή χωρίς γραπτό διαγωνισμό. Οι υποψήφιοι θα προσληφθούν βάσει συστήματος μοριοδότησης χωρίς όρια ηλικίας και συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι 18 ετών και άνω. Θα καταταχθούν σε πίνακα βάσει ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων, ενώ υπενθυμίζεται πως οι 1.600 θέσεις προβλέπονται από τον προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείο Εσωτερικών.

Αμέσως μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στην διαδικτυακή πύλη του ΑΣΕΠ https://www.asep.gr/ προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Καλό είναι λοιπόν οι υποψήφιοι να σπεύσουν τώρα, προκειμένου να κάνουν όλες τις απαραίτητες προκαταρκτικές διαδικασίες, (δημιουργία μητρώου ΑΣΕΠ, συλλογή δικαιολογητικών) για τη συμμετοχή τους στο μεγάλο διαγωνισμό.

Οι κατηγορίες που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στην προκήρυξη είναι:

  • α. Πολύτεκνοι γονείς με τέσσερα τέκνα και άνω, ένα από τα τέκνα πολύτεκνης οικογένειας και ο επιζών ή ο άγαμος γονέας τριών ανήλικων τέκνων. Για την εφαρμογή του Ν. 2643/1998 ως πολύτεκνη οικογένεια νοείται εκείνη που έχει τουλάχιστον τέσσερα ζώντα τέκνα.

  • β. Άτομα, με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, που έχουν περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση εξαιτίας οποιασδήποτε χρόνιας σωματικής ή πνευματικής ή ψυχικής πάθησης ή βλάβης (άτομα με αναπηρία). Επίσης, υπάγονται όσοι έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων, οι οποίες διαπιστώνονται από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές. Κατ’ εξαίρεση, όταν τα άτομα πάσχουν από νοητική στέρηση ή αυτισμό, απαιτείται ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%.

  • γ. Όσοι έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση κατά την έννοια του Ν. 1285/1982 (Α’ 115), εφόσον κατέστησαν άτομα με αναπηρία, καθώς και τα τέκνα όσων κατέστησαν άτομα με αναπηρία εξαιτίας της συμμετοχής τους στην Εθνική Αντίσταση ή όσων πέθαναν εξαιτίας της συμμετοχής τους στην Εθνική Αντίσταση.

  • δ. Ανάπηροι και οι τραυματίες πολέμου ή πολεμικών γεγονότων.

Η αίτηση του υποψηφίου γίνεται αποδεκτή όταν με αυτή καλύπτονται τρεις προϋποθέσεις:

• Τίτλος σπουδών

• Παράβολο συμμετοχής στον διαγωνισμό 3 ευρώ

• Κατοχή απαραίτητων πρόσθετων προσόντων διαφορετικών για κάθε κατηγορία

Η προκήρυξη αναμένεται να λάβει αριθμό 6Κ/2024 και η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων των ενδιαφερόμενων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιουλίου.

Εάν χρειαστείτε οποιαδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια για την δημιουργία μητρώου ΑΣΕΠ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Το άρθρο επιμελήθηκε η Γιώτα Τομαρά

(για την συντακτική ομάδα του anapiria.com)

Περισσότερα άρθρα

ΑΤΟΜΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΑΤΟΜΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ Να λοιπόν που όσο ζεις μαθαίνεις….όντας άτομο αμεα με κινητικές δυσκολίες πάντα σκεφτόμουν πού μπορώ κι αν μπορώ να κολυμπήσω στη

Τα οφέλη της ψυχολογικής υποστήριξης στα άτομα με αναπηρία

Άτομα με αναπηρία και περπάτημα

  Μας κάνει καλό Όλοι γνωρίζουμε ότι το περπάτημα, κάνει καλό στην υγεία. Υπάρχουν αποδείξεις για το ότι όλα το σώμα μας χρειάζεται την άσκηση

Γράψτε μας την άποψη σας

cropped-favicon.png

Γίνε κι εσύ μέλος του anapiria.com

Συνδέσου ή κάνε εγγραφή

Μετάβαση στο περιεχόμενο