Τι είναι ο Αυτισμός

Ο Αυτισμός είναι αναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφoρα. Είναι ασθένεια που σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνεται αμέσως αντιληπτή,  οπότε ίσως χρειάζεται επίσκεψη σε ειδκό ή ειδικούς ώστε να διαγνωστεί.

Ο Αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή αναπηρία, αιτία της οποίας είναι οι διαφορές στον εγκέφαλο. Άτομα με αυτισμό, έχουν μια γνωστή διαφορά, η οποία είναι γενετική. Άλλες αιτίες δεν είναι γνωστές, όμως επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλές αιτίες για τον αυτισμό που συνδυάζονται για να αλλάξουν τον τρόπο που αναπτύσσονται τα άτομα.

Έχουμε ακόμα πολλά να μάθουμε γι’ αυτό και στο πως επηρεάζει τα άτομα με αυτισμό. Τα άτομα με αυτή την ‘πάθηση’ συμπεριφέρονται διαφορετικά, μαθαίνουν διαφορετικά από τους άλλους. Οι ικανότητες των ατόμων αυτών ποικίλουν σημαντικά από άτομο σε άτομο. Μπορεί ένα άτομο να είναι καλό στην επικοινωνία με τους άλλους, ενώ κάποια άλλα άτομα όχι.

Γενικά τα άτομα αυτά χρειάζονται βοήθεια στην καθημερινότητα. Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις όπου κάποιοι χρειάζονται λίγη ή καθόλου στήριξη στην ζωή τους. Ο Αυτισμός ξεκινά πριν την ηλικία των 3 και θα παραμείνει συνήθως για όλη την ζωή του ατόμου. Τα συμπτώματα άλλοτε εμφανίζονται νωρίς, άλλοτε θα περάσουν κάποιοι μήνες. Οι ικανότητες ποικίλουν ανάλογα το άτομο, άλλοι αναπτύσσουν κάποιες ενώ κάποιες δεν επιτυγχάνονται παρά μόνο με πολύ προσπάθεια και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η συμπεριφορά των ατόμων με αυτισμό πολλές φορές τους κατατάσσει σε αυτά τα άτομα που θα χρειαστούν αρκετές φορές την περίθαλψη λόγο κάποιων δυσκολιών που συναντούν αρκετά συχνά στην ζωή τους.

Φροντίστε να μιλήσετε με τον γιατρό σας ή με κάποιον που να γνωρίζει πως να συμπεριφερθεί σε αυτά τα άτομα αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει στο περιβάλλον που ζείτε ένα τέτοιο
άτομο…

όπως πάντα η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

 

cropped-favicon.png

Γίνε κι εσύ μέλος του anapiria.com

Συνδέσου ή κάνε εγγραφή

Μετάβαση στο περιεχόμενο