ΑΤΟΜΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΑΤΟΜΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

Να λοιπόν που όσο ζεις μαθαίνεις….όντας άτομο αμεα με κινητικές δυσκολίες πάντα σκεφτόμουν πού μπορώ κι αν μπορώ να κολυμπήσω στη θάλασσα….δύσκολο και η απογοήτευση ήταν μεγάλη καθώς στις παραλίες δεν μπορούσα να εξυπηρετηθώ και με στεναχωρούσε το γεγονός ότι ενώ είχα δικαίωμα να απολαύσω τη θάλασσα και το κολύμπι. Οι συνθήκες με εμπόδιζαν…έμαθα για το ΠΙΚΠΑ Βούλας κ κατάφερα να βγάλω κάρτα κ να πηγαίνω όπου πηγαίνουν μόνο οι Αμεα….και κατά τύχη μιλώντας με το Δήμο Σαλαμίνας πριν λίγες μέρες μαθαίνω ότι υπάρχουν παραλίες προσβάσιμες και για άτομα αμεα χωρίς να απομονώνονται ,αλλά να μπορούν να βρίσκονται ανάμεσα και στους υπόλοιπους “άνευ ετικέτας”..

Πληροφορήθηκα για τη σελίδα seatrac.gr….όπου δίνονται οι παραλίες προσβάσιμες σε εμάς με το ειδικό αμαξίδιο. η εγγραφή είναι δωρεάν, Δεν χρειάζεται δικαιολογητικά ,και ανεξάρτητα από την αναπηρία που έχεις μπορείς να ζητήσεις το τηλεχειριστήριο όπου πληρώνεις μόνο τα έξοδα αποστολής….κ έτσι είσαι ανεξάρτητος να χρησιμοποιήσεις μόνος σου το αμαξίδιο και το οποίο είναι ίδιο για όλα τα μηχανήματα…γράφεις την περιοχή που θέλεις να πας και σου βγάζει αν έχει παραλίες για άτομα αμεα..,καλές βουτιές σε όλους μας!!!!!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΩΗΡΟΥ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ 

Περισσότερα άρθρα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΑμΕΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΑμΕΑ Μία μεγάλη προκήρυξη έχει έτοιμη το ΑΣΕΠ, που αφορά 1.600 μόνιμες προσλήψεις για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) σε φορείς του Δημόσιου.

Τα οφέλη της ψυχολογικής υποστήριξης στα άτομα με αναπηρία

Άτομα με αναπηρία και περπάτημα

  Μας κάνει καλό Όλοι γνωρίζουμε ότι το περπάτημα, κάνει καλό στην υγεία. Υπάρχουν αποδείξεις για το ότι όλα το σώμα μας χρειάζεται την άσκηση

Γράψτε μας την άποψη σας

cropped-favicon.png

Γίνε κι εσύ μέλος του anapiria.com

Συνδέσου ή κάνε εγγραφή

Μετάβαση στο περιεχόμενο